Racuchy z cukrem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 8

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze się trochę rozpuszczą i zaczną rosnąć.
  2. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy (mąki na początek mniej, bo może będzie potrzebna mniejsza ilość).
  3. Gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
  4. Gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
  5. Na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.

Opis przepisu:

Masz ochotę na odrobinę słodyczy? Racuchy z cukrem z pewnością zaspokoją tę potrzebę. Rozsmakuj się w puszystym cieście drożdżowym doprawionym Cukrem wanilinowym WINIARY. Placki udekorowane są cukrem pudrem, dzięki czemu zyskają one aprobatę również najmłodszych domowników.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?