racuchy z cukrem

4/5 4 15 5 1

przygotowanie: 40 min

oczekiwanie: 10 min

porcje: 8 porcji

coś słodkiego dla każdego.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. na początek do miski wlewamy ciepłe mleko i dodajemy drożdże, mieszamy aż drożdze sie troche rozpuszcza i zaczna rosnąc.
  2. dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. (mąki na początek mniej bo może będzie potrzebna mniejsza ilość)
  3. gdy już ciasto mamy wyrobione, na patelni rozgrzewamy olej.
  4. gdy olej jest gorący smażymy placki racuchów.
  5. smażymy z każdej strony.
  6. na koniec wykładamy na talerze i posypujemy cukrem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.