Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

mięso

zawiesina

Przygotowanie:

  1. Mięso płuczemy i kroimy w paseczki a następnie w kostkę 2 na 2 cm.
  2. Dodajemy pieprz, ziarenka, liść lubczyku, pieprz cayenne. Następnie olej, a na koniec powidła. Dokładnie mieszamy, czekamy 20 minut i wrzucamy na rozgrzaną patelnię.
  3. Mięso musimy przesmażyć, mieszając od czasu do czasu.
  4. Gdy mięso się smaży obieramy i kroimy cebulę w pół plastry. Dodajemy cebulę do przesmażonego już mięsa, a następnie połowę potrzebnej wody. Mieszamy i dusimy pod przykryciem. Jeśli trzeba, należy dolać wody.
  5. Gdy mięso juz jest miękkie dodajemy zrobioną zawiesinę z mąki i wody. Gdy sos się już zagotuje wyłączamy i ewentualnie doprawiamy do smaku.

Opis przepisu:

Gulasz z łopatki wieprzowej bez kości to wyśmienicie pożywny posiłek, po którym nie będziesz podjadać! Proste do wykonania danie, którym nakarmisz całą rodzinę. Jako dodatek do gulaszu możesz podać pyzy lub ziemniaki z wody, tym sposobem stworzysz obiad idealny!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?