Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę gryczaną zagotować i ostudzić.
  2. Cebulę obrać i posiekać, pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę.
  3. Na patelni podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki. Na koniec dodać kaszę gryczaną. Razem smażyć przez około 7 - 10 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
  4. Mąkę wymieszać z ciepłą wodą, dodać łyżeczkę soli i oleju i wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką kółka.
  5. Napełniać je farszem i formować pierogi. Zagotować.

Opis przepisu:

Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami to idealny pomysł na obiad, do wykonania którego zaprosisz wszystkich domowników. Farsz z kaszy gryczanej i pieczarek to wegetariańska alternatywa dla mięsnego obiadu. Jeśli chcesz, do farszu możesz dodać także śmietanę i natkę pietruszki. Pierogi z kaszą gryczaną i pieczarkami podawaj tak, jak lubisz najbardziej – na ciepło lub na zimno.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?