Omlet z ciecierzycy z sosem pieczarkowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 10 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciecierzycę namoczyć w dużej ilości wody przez noc i odcedzić.
  2. Cebulę i czosnek posiekać. Dodać pozostałe składniki i zmiksować (masa nie musi być idealnie zmiksowana, ale powinna być gęsta).
  3. Na rozgrzany olej wyłożyć masę i uformować omlet. Smażyć do zbrązowienia z obydwu stron.
  4. Sos rozprowadzić w zimnej wodzie, rozprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 3 minuty, często mieszając.

Opis przepisu:

Pyszne danie z kuchni arabskiej z dodatkiem sosu pieczarkowego. Zamiast omleta, można formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?