Gulasz z serc indyczych

Oceń ten przepis!

4/5 4 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 6

4/5 4 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w plasterki, por oczyścić i pokroić w półplasterki, cukinię pokroić na ćwiartki, fasolę pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Serca umyć, oczyścić i pokroić w plastry. Obsmażyć na patelni. Następnie przełożyć do garnka z gotującą się wodą i gotować na małym ogniu do miękkości, odcedzić.
  3. Ugotowane serca przełożyć do gotującego się bulionu, dodać warzywa i razem gotować na małym ogniu do miękkości warzyw.
  4. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy.

Opis przepisu:

Podroby zdecydowanie zbyt rzadko goszczą na naszych stołach. W dużej mierze wynika to z tego, że ich przygotowanie wydaje się bardzo skomplikowane. Otóż, w przypadku gulaszu z serc indyczych, jest wręcz odwrotnie! Ten pyszny gulasz jest naprawdę prosty w przyrządzeniu i nie ma mowy, żeby wyszedł niesmaczny.

Serca indycze ugotowane z warzywami w Bulionie warzywnym WINIARY będą aromatyczne i miękkie. Koncentrat pomidorowy, dodany pod koniec gotowania, wspaniale zagęści gulasz i nada mu słodkawego aromatu. Spróbuj koniecznie!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?