Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 13 godz. 15 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żeberka wieprzowe myję i nacieram przyprawą do mięsa wieprzowego.
  2. Musztardę mieszam z pieprzem oraz olejem.
  3. Tak przygotowaną bejcą dokładnie smaruję żeberka.
  4. Odstawiam na noc do lodówki. Następnego dnia żeberka wstawiam do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C.
  5. Zapiekam około 60 minut. Po wyłączeniu piekarnika żeberka pozostawiam jeszcze na 10-15 minut w środku, aby się dopiekły.
  6. Podaję z pieczonymi ziemniaczkami majerankowymi. Smacznego.

Opis przepisu:

Pieczone żeberka w musztardzie sarepskiej to pomysł na pyszny rodzinny obiad. Przygotowanie żeberek zajmie trochę czasu i należy je przygotować z wyprzedzeniem, aby miały czas nabrać smaku w marynacie. Po tym czasie wystarczy, że żeberka upieczesz w piekarniku i podasz z pysznymi, aromatycznymi ziemniaczkami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?