Kotlety z kaszy jęczmiennej

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę ugotować na sypko w osolonej wodzie, ostudzić dodać jajko
  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Pieczarki umyć, osączyć , pokroić , poddusić na tłuszczu. Doprawić do smaku solą i pieprzem
  3. Wymieszać pieczarki z jedną cebulą, drugą dodać do kaszy.Ser zetrzeć na tarce.
  4. Do miski z kaszą, dodać ser, koperek umyty i pokrojony. Następnie dodać sól, pieprz i przyprawę gyros. Kaszę dokładnie wymieszać.
  5. Z kaszy formować kulki, spłaszczyć w ręku , nałożyć farsz. Dokładnie zlepić i i uformować kulkę. Obtaczać w tartej bułce.
  6. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Usmażone kotleciki posypać koperkiem.

Opis przepisu:

Szukasz alternatywy dla tradycyjnych kotletów mielonych? Spróbuj wegetariańskich kotletów z kaszy jęczmiennej! Kotleciki formujemy z farszu z kaszy, jajka, pieczarek, startego żółtego sera i świeżego koperku. Kotleciki z kaszy jęczmiennej usmaż na rumiano i zajadaj z ulubioną surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?