Świeży makaron z warzywami i chorizo

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 2

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

makaron

dodatki

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiewany. Dodajemy do niej jajko i delikatnie mieszamy. Dodajemy sól, i wodę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto.
  2. Podsypujemy mąką i rozwałkowujemy bardzo cienko. Następnie składamy je dwa razy na pół i ostrym nożem kroimy w około 1 cm plastry. Rozkładamy je na blacie posypanym mąką i odstawiamy do wyschnięcia.
  3. Chorizo kroimy w półplasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Podsmażamy je na patelni (kiełbasa pusći tłuszcz więc nie trzeba go dodawać). Gdy kiełbasa będzie przyrumieniona dodajemy warzywa i podsmażamy 5 minut.
  4. Zawartość opakowania z sosem rozprowadzamy w 250 ml wody.Dodajemy do warzyw i gotujemy aż całość zgęstnieje.
  5. W garnku zagotowujemy wodę na makaron. Dodajemy do niej łyżeczkę oliwy i wrzucamy makaron. Delikatnie mieszamy, gotujemy około 5 minut.
  6. Makaron odsączamy i od razu przekładamy go na patelnię z sosem.Delikatnie mieszamy i podajemy.Smacznego :)

Opis przepisu:

Pyszny domowy makaron z  dodatkami "na szybko". Hiszpańska kiełbasa chorizo doda naszej potrawie nieco pikanterii i atrakcyjności. Całość świetnie smakuje, wybitnie pachnie, a jeszcze lepiej wygląda! Ten przepis będzie ozdobą Waszej domowej książki kucharskiej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?