Polędwica pieczona w musztardzie na ostro

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Polędwicę umyć, dokładnie osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć solą morską, papryką ostrą oraz pieprzem. Wysmarować musztardą. Przyprawy wklepać w polędwicę. Zawinąć w folię spożywczą. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie zdjąć folię i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podlać bulionem. Piec przez około 30-40 minut. Upieczone mięso wyjąć i wystudzić.
  3. Pokroić w plastry i podawać na zimno.

Opis przepisu:

Polędwica pieczona w musztardzie na ostro to świetny pomysł na aromatyczne domowe mięsko. Przepis jest niezwykle prosty a czas na przygotowanie marynaty to zaledwie kilka minut! Pieczona polędwica to doskonała alternatywa do wędlin ze sklepu. Wypróbuj propozycję na polędwice z musztardowej marynacie i ciesz się pysznym smakiem wybornego mięska.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?