1

2

Przepisy

Zupa-krem z kalafiora

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Pyszna zupa- krem z kalafiora na wywarze warzywnym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchew, cebulę, czosnek, seler i pietruszkę obrać, wraz z porem umyć, zalać litrem wody. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, gotować pod przykryciem do miękkości. Warzywa wyciągnąć, a do wywaru dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojonego kalafiora. Gotować pod przykryciem do miękkości.
  2. Kiedy kalafior i ziemniaki będą miękkie zmiksować je. Dokładnie wymieszać z wywarem. Doprawić do smaku solą morską, ziarenkami smaku i pieprzem.
  3. Po wlaniu do talerzy można udekorować posiekaną natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: