Udka z kurczaka pieczone w musztardzie

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udka dokładnie dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć oliwą. Musztardę wymieszać z przyprawą do kurczaka. Musztardą natrzeć każde udko, odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Udka przełożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego, wstawić do piekarnika. Piec przez około 1,5 godziny.
  3. Podawać z frytkami i surówką.

Opis przepisu:

Udka z kurczaka pieczone w musztardzie to propozycja na pyszny i szybki obiad. Udka z kurczaka wystarczy uprzednio przygotować, czyli natrzeć musztardą i przyprawami do kurczaka, wstawić na jakiś czas do lodówki, aby mięso nabrało delikatności i aromatu, a następnie upiec w piekarniku. Jest to jedno z najłatwiejszych w wykonaniu dań z udkiem z kurczaka. Danie to wyśmienicie smakuje z dodatkiem frytek i kolorowych surówek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?