Pstrąg z cebulką, czosnkiem i koprem

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi wypatroszyć, ja również odcinam głowy i ogony. Dokładnie umyć. Wysmarować oliwą, natrzeć solą morską i pieprzem ziołowym. Odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Cebulę i czosnek obrać, koper umyć. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, koper posiekać. Połączyć razem.
  3. Takim farszem wypełnić "brzuszki" pstrągów. Dodać kawałek masła.
  4. Folię aluminiową wysmarować oliwą. Każdą rybę położyć na folii, nie zawijać. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ryba będzie miękka (ok. 30-45 minut).
  5. Podawać z kawałkiem cytryny.

Opis przepisu:

Pyszna ryba wypełniona czosnkiem, cebulką i koprem. Pstrąg to król rzecznych ryb, który zawładnie również Waszymi stołami. Z dodatkiem warzyw wymienionych w przepisie, długo nie opuści tronu. Czosnek wspaniale podkreśla smak ryb i sprawia, że całość wybitnie pachnie. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?