1

2

Przepisy

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 70 minut

porcje: 4 porcje

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).
  4. Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści.
  5. Podawać z frytkami i surówką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: