Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152954.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152954.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152955.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152956.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152957.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152958.jpg
  • Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę…
  • Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem…
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).
  • Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści.
  • Podawać z frytkami i surówką.
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152954.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152955.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152956.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152957.jpg
  • karczek-zapiekany-z-pieczarkami-i-serem-152958.jpg
  • Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę…
  • Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem…
  • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).
  • Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści.
  • Podawać z frytkami i surówką.
  • czas Łączny czas: 110 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 70 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Karczek zapiekany w piekarniku z serem, pieczarkami i cebulką - pycha.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, wysmarować oliwą, z obu stron oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym i czarnym pieprzem mielony. Wysmarować ketchupem. Odstawić na godzinę do lodówki, aby mięso przeszło smakami.
  2. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć obok siebie plastry mięsa. Pieczarki i cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozłożyć równomiernie na mięsie. Oprószyć przyprawą uniwersalną, czosnkiem granulowanym oraz pieprzem ziołowym.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec do miękkości (około godzinę).
  4. Kiedy mięso będzie miękkie rozłożyć na nim plastry sera i piec aż się rozpuści.
  5. Podawać z frytkami i surówką.
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • karczek (70 dag)
  • ketchup pikantny (5 łyżek)
  • czosnek granulowany (do smaku)
  • pieprz (do smaku)
  • przyprawa uniwersalna (do smaku)
  • pieczarki (30 dag)
  • cebula (1 sztuka)
  • ser żółty (15 dag)
  • oliwa (50 ml)
  • pieprz ziołowy (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Wydrukuj przepis

Karczek zapiekany z pieczarkami i serem

Zgłoś przepis do moderacji