Amur smażony w oregano

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rybę wypatroszyć, oczyścić, dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i solą, oprószyć oregano. Odstawić na pół godziny do lodówki.
  2. Potem rybę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
  3. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju na wolnym ogniu z obu stron.
  4. Podawać na gorąco.

Opis przepisu:

Amur smażony z oregano to bardzo smaczne i wyraziste danie. Przyprawy wzmacniają jego smak, a aromat, który uniesie się w kuchni skutecznie da znać domownikom, że czeka ich coś wyjątkowo dobrego. Pamiętajcie, żeby podawać od razu po usmażeniu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?