Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Łazanki z kapustą i mięsem

Oceń ten przepis!

3/5 3 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

3/5 3 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso dokładnie umyć, zalać litrem wody i ugotować. Zmielić maszynce do mięsa, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju, doprawić do smaku przyprawą uniwersalną i pieprzem.
  2. Kapustę pokroić, zalać 1/2 litra wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie i kostkę grzybową. Dodać1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej. Gotować do miękkości, w razie potrzeby odcedzić.
  3. Makaron ugotować w wodzie z dodatkiem soli. Odcedzić.
  4. Do makaronu dodać kapustę i podsmażone mięso. Wymieszać. W razie potrzeby doprawić przyprawą uniwersalną i pieprzem.

Opis przepisu:

Łazanki z kapustą i mięsem jest prostą i łatwą w przygotowaniu propozycją obiadową. Jeśli lubisz wiejskie dania, jest to propozycja dla Ciebie. Najważniejsze jest nadanie daniu aromatycznego grzybowego smaku, co osiągniesz dodając kostkę Bulionu grzybowego z borowikami WINIARY, a także Przyprawa Ziarenka Smaku uniwersalne WINIARY. Aż chce się jeść!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?