Jaskółcze gniazda

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso rozbij przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprósz solą i pieprzem. Na płacie mięsa połóż natkę, plaster szynki i obrane ze skorupki jajko. Zwiń w roladę (możesz związać nicią) i obtocz dokładnie w mące.
  2. Obsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano. Przełóż do rondla, podlej 1 szklanką gorącej wody. Duś pod przykryciem przez 35 minut.
  3. Wyjmij mięso, zdejmij nici i przekrój na połowę.
  4. Sos pieczeniowy ciemny Na Każdy Dzień WINIARY rozprowadź w szklance wody i wlej do sosu, zagotuj.
  5. Mięso podaj z sosem i odrobiną jakiś zielonych akcentów.

Opis przepisu:

Jaskółcze gniazda to pomysł na niestandardowe wykorzystanie karkówki, w połączeniu z wędzoną szynką i jajkiem ugotowanym na twardo. Jaskółcze gniazda proponujemy podawać z lekko przypieczonymi ziemniakami i zieloną fasolką, a całość polać gęstym i pysznym Sosem pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?