Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Kurczak po chińsku

  • Kurczak po chińsku
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 352 kcal / 1 porcję

Smażony w puszystym cieście kurczak po chińsku to przysmak dla wielbicieli dań egzotycznych. Dodajemy do niego tylko podsmażaną fasolkę szparagową (z mrożonki) oraz niezawodny Pomysł na... kurczaka po chińsku - i w pół godziny mamy gotowy obiad dla całej rodziny.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z mąki, żółtka, Proszku do pieczenia, oleju (4 łyżki) i wody zrób ciasto - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  2. POMYSŁ NA ... wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj.
  3. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rumianu na rozgrzanym oleju.
  4. Na tłuszczu ze smażenia podsmażaj fasolkę przez około 5 minut.
  5. Do fasolki dodaj przygotowany POMYSŁ NA ...
  6. Dodaj także mięso.
  7. Zagotuj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
  8. Podawaj z ryżem.
Kalorie: 1408 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 listopada 2013
    gracers

    moje smaki - wypróbuję to na pewno !

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Kurczak po chińsku

Wydrukuj przepis

Kurczak po chińsku

Zgłoś przepis do moderacji