Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kurczak po chińsku

  • Kurczak po chińsku
  • czas Łączny czas: 25 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 352 kcal / 1 porcję

Smażony w puszystym cieście kurczak po chińsku to przysmak dla wielbicieli dań egzotycznych. Dodajemy do niego tylko podsmażaną fasolkę szparagową (z mrożonki) oraz niezawodny Pomysł na... kurczaka po chińsku - i w pół godziny mamy gotowy obiad dla całej rodziny.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Z mąki, żółtka, Proszku do pieczenia, oleju (4 łyżki) i wody zrób ciasto - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  2. POMYSŁ NA ... wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj.
  3. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rumianu na rozgrzanym oleju.
  4. Na tłuszczu ze smażenia podsmażaj fasolkę przez około 5 minut.
  5. Do fasolki dodaj przygotowany POMYSŁ NA ...
  6. Dodaj także mięso.
  7. Zagotuj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
  8. Podawaj z ryżem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1408 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 9 listopada 2013
    gracers

    moje smaki - wypróbuję to na pewno !

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kurczak po chińsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kurczak po chińsku

Wydrukuj przepis

Kurczak po chińsku

Zgłoś przepis do moderacji