1

2

Przepisy

Kurczak po chińsku

5/5

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 352 kcal / porcja

Smażony w puszystym cieście kurczak po chińsku to przysmak dla wielbicieli dań egzotycznych. Dodajemy do niego tylko podsmażaną fasolkę szparagową (z mrożonki) oraz niezawodny Pomysł na... kurczaka po chińsku - i w pół godziny mamy gotowy obiad dla całej rodziny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z mąki, żółtka, Proszku do pieczenia, oleju (4 łyżki) i wody zrób ciasto - powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
  2. POMYSŁ NA ... wsyp do 300 ml zimnej wody, dokładnie wymieszaj.
  3. Kawałki mięsa zanurzaj w cieście i smaż na rumianu na rozgrzanym oleju.
  4. Na tłuszczu ze smażenia podsmażaj fasolkę przez około 5 minut.
  5. Do fasolki dodaj przygotowany POMYSŁ NA ...
  6. Dodaj także mięso.
  7. Zagotuj i duś na małym ogniu przez 10 minut.
  8. Podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: