Udziec z indyka pieczony w ziołach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 13 godz. 30 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Udziec dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć oliwą. Oprószyć przyprawą uniwersalną, pieprzem, ziołami prowansalskimi, czosnkiem oraz papryką. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
  2. Odstawić do lodówki na całą noc.
  3. Po tym czasie ponownie spryskać oliwą.
  4. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, przełożyć do niego mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około półtorej godziny. Co jakiś czas podlewać powstałym sosem.
  5. Podawać na gorąco do obiadu lub na zimno do kanapek.

Opis przepisu:

Udziec z indyka pieczony w ziołach, czyli kompozycja zapachu, smaku i zachęcającego wyglądu. Razem z ziołami prowansalskimi, czosnkiem granulowanym i zielem angielskim, możemy użyć Ziarenek smaku uniwersalnych WINIARY, aby wydobyć z mięsa to co najlepsze. Podawać można zarówno na ciepło jako danie główne, jak i na zimno na przykład do kanapek.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?