1

2

Przepisy

Krem malinowy

4/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 284 kcal / porcja

Uniwersalna Żelatyna WINIARY świetnie nadaje się do słodkich deserów. Dzięki niej zrobimy puszysty krem malinowy ze świeżych owoców, z dodatkiem ubitej kremówki i cukru pudru. Trochę śmietany i najładniejsze owoce odkładamy do dekoracji, którą możemy zwieńczyć listkiem melisy lub mięty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żelatynę namocz w 0,25 szklanki zimnej wody.
  2. Następnie podgrzewaj, aż do rozpuszczenia, ostudź.
  3. Maliny (kilka pozostaw do dekoracji) zmiksuj z cukrem.
  4. Ubij śmietanę.
  5. Mus malinowy połącz ze śmietaną i Żelatyną.
  6. Przełóż do pucharków, odstaw do schłodzenia.
  7. Podawaj udekorowany malinami i śmietaną.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: