Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Krem malinowy

  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 284 kcal / 1 porcję

Uniwersalna Żelatyna WINIARY świetnie nadaje się do słodkich deserów. Dzięki niej zrobimy puszysty krem malinowy ze świeżych owoców, z dodatkiem ubitej kremówki i cukru pudru. Trochę śmietany i najładniejsze owoce odkładamy do dekoracji, którą możemy zwieńczyć listkiem melisy lub mięty.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Żelatynę namocz w 0,25 szklanki zimnej wody.
  2. Następnie podgrzewaj, aż do rozpuszczenia, ostudź.
  3. Maliny (kilka pozostaw do dekoracji) zmiksuj z cukrem.
  4. Ubij śmietanę.
  5. Mus malinowy połącz ze śmietaną i Żelatyną.
  6. Przełóż do pucharków, odstaw do schłodzenia.
  7. Podawaj udekorowany malinami i śmietaną.
Kalorie: 1136 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Krem malinowy
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Krem malinowy

Wydrukuj przepis

Krem malinowy

Zgłoś przepis do moderacji