Pierożki ravioli z mięsem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 5 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

CIASTO

FARSZ

Przygotowanie:

  1. Do mięsa mielonego dodać jajko, startą na tarce cebulę,starty żółty ser,pieprz i sól .Całość dokładnie wymieszać.
  2. Z mąki ,soli, jajka,wody i oleju zagnieść ciasto.Wodę dodawać stopniowo w miarę potrzeby.
  3. Wyrobić na jednolite gładkie i lśniące ciasto. Ciasto cienko rozwałkować.
  4. Przyciąć na kwadrat lub prostokąt, a następnie podzielić na pół. Na jednej połowie w równych odstępach ułożyć po łyżeczce farszu.
  5. Nakryć drugą połową. Docisnąć ciasto wokół farszu.
  6. Ostrym nożem ciąć kwadraty ciasta z farszem w środku. Pierożki wrzucać na osolony wrzątek z dodatkiem łyżki oliwy.
  7. Gotować aż pierożki wypłyną na wierzch. Podawać z podsmażoną cebulką lub ze surówką.

Opis przepisu:

Pomysł na smaczne pierożki ravioli inspirowane kuchnią włoską, które przyrządzisz zdecydowanie szybciej niż tradycyjne pierogi. Pierożki ravioli z mięsem, serem żółtym, jajkiem i cebulą znikną z talerzy tak szybko, jak się na nich pojawią. Podawaj je okraszone podsmażaną cebulką lub z ulubioną sałatką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?