Kiełbasa śląska z cebulką

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kiełbaskę ponacinać i wstawić na rozgrzany tłuszcz. Przysmażyć, spiec kiełbasę na patelni.
  2. Cebulę pokroić w piórka i dorzucić do kiełbasy.
  3. Kiełbasę i cebulę doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać.
  4. Kiełbasę z cebulką dusić pod przykryciem około 15 minut na wolnym ogniu- do miękkości cebuli.
  5. Podawać na gorąco lub też na zimno.

Opis przepisu:

Kiełbasa śląska z cebulką przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi mięsa. Kiełbasę nacinamy i podsmażamy, a następnie dusimy z cebulką w towarzystwie Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY i czerwonej, słodkiej papryki. Kiełbasa śląska z cebulką jest chrupiąca i cudownie rumiana, a cebulka idealnie miękka. Kiełbasę podawaj ze świeżym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?