Kotlety schabowe z dzika

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 3

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab z dzika kroimy w plastry grubości ok 1 cm. Następnie rozbijamy pięścią i posypujemy solą zmiękczającą mięso oraz pieprzem naturalnym. Odstawiamy na bok. Jajko rozbijamy dodajemy przyprawy w płynie i mieszamy.
  2. Kotlety moczymy w jajku, następnie obtaczamy w bułce i smażymy na wcześniej sklarowanym maśle. Smażymy do zarumienienia.

Opis przepisu:

Wyjątkowa potrawa, której smak zachwyci nie jednego smakosza mięsnych dań. Kotlety ze schabu z dzika zrobisz bardzo szybko, a przepis jest prosty i podobny do tradycyjnych kotletów schabowych. Proponujemy smażenie kotletów na klarowanym maśle, dzięki czemu mięso zdobędzie delikatny, lekko maślany aromat. Wypróbuj koniecznie przepis na kotlety schabowe z dzika.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?