Bigos z kapusty kiszonej i cukinii

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z kapusty odcisnąć sok, drobno ją pokroić. Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.
  2. Mięso umyć, osuszyć wraz z okrawkami wędlin pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju. Dodać do gotującej się kapusty.
  3. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć na oleju. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ, pokroić w kostkę. Podsmażyć na oleju, przyprawić ziarenkami smaku. Wraz z pieczarkami dodać do kapusty.
  4. Wszystko dokładnie wymieszać, gotować do miękkości. W razie potrzeby uzupełnić wodą. Dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy do smaku. Wymieszać.
  5. Podawać z dodatkiem pieczywa.

Opis przepisu:

W sezonie na cukinię warto wypróbować wszelkie możliwe warianty kulinarne z tym wyśmienitym warzywem. Cukinia faszerowana, placki z cukinii, sałatka z cukinii, cukinia zapiekana, ale czy znasz bigos z kapusty kiszonej i cukinii? To pyszna wariacja na temat tradycyjnego bigosu. Nadaje mu lekkości i łagodniejszego smaku, a dodatek Przyprawy ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY gwarantuje niezmiennie wyśmienity smak potrawy. Bigos z kapusty kiszonej i cukinii decydowanie warto wypróbować w sezonie letnim!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?