Jajka po wiedeńsku

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 1

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do rondelka wlewamy wodę i zagotowujemy. Jajka rozbijamy do szklanki żaroodpornej, doprawiamy pieprzem i solą. Nie mieszamy.
  2. Szklankę z jajkami wstawiamy do gotującej się wody. Po upływie ok. 5 min gdy białko się zetnie jajka przekładamy na talerzyk. Dodajemy masło i posypujemy zieleninką.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli jajek nie ma takiej ilości przepisów, która zaspokoiła by ich wilczy apetyt na jajka. Jajka po wiedeńsku to propozycja na podstawę do pysznego, weekendowego śniadania. Alternatywa dla jajek na miękko lub jajecznicy. Jajka po wiedeńsku wychodzą niesamowicie delikatne i smakowite. Wspaniale komponują się z świeżym chlebem posmarowanym masłem oraz kubkiem gorącego kakao.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?