Wątróbka z królika w sosie śmietanowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 2

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wątróbkę dokładnie oczyścić, umyć, osuszyć. Obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć wątróbkę z obu stron.
  2. Cebulkę obrać, umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Dodać do wątróbki, podsmażyć chwilę razem.
  3. Podlać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 15 minut. Do śmietany dodać łyżkę mąki i łyżeczkę ziół prowansalskich. Dodać do wątróbki, zagotować. Doprawić solą i pieprzem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?