Bitki schabowe w sosie koperkowym

Oceń ten przepis!

3/5 3 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

3/5 3 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Bardzo cienko rozbić. Przekroić każdy plaster na 4 części.
  2. Olej rozgrzać na patelni. Podsmażyć mięsko z obu stron na złoty kolor.
  3. Zalać litrem wody, dodać ziele i liście laurowe, dusić pod przykryciem do miękkości.
  4. Doprawić ziarenkami smaku i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki wody, wlać do sosu. Dodać posiekany koperek. Zagotować. Gotować około 3 minut.
  5. Podawać z kluskami lub ziemniakami i surówką.

Opis przepisu:

Bitki schabowe w sosie koperkowym, to genialny pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny. Koperkowy aromat świetnie podkreśli smak mięsa, dzięki czemu o całym daniu nie zapomnimy przez długi czas. Dodajmy ziarenka smaku WINIARY, a aromat, który zawładnie naszą kuchnią, zmusi domowników do zajrzenia do najważniejszego pomieszczenia w całym domu. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

  • Dajerad, 37
    Absolutna REWELACJA zarówno pod względem smaku jak i łatwości przyrządzenia i dostępności potrzebnych rzeczy w domu. Przyrządził 37-letni łojciec w niedziele dla całej czwórki, jak matka była w pracy :)

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?