Ogórki konserwowe z miodem

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 3

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Słoiki wyparzyć. Ogórki dokładnie umyć. Marchewki umyć, obrać i pokroić w plasterki.
  2. Ząbki czosnku obrać. Do słoików wsypać troszkę gorczycy, kopru, ziela angielskiego, pieprzu marchewki, czosnek oraz ogórki.
  3. Do garnka wlać wodę oraz cukier.
  4. Zagotować, następnie dodać sól oraz miód, a na koniec ocet. Wymieszać. Zalać zalewą ogórki. Zakręcić. Pasteryzować ogórki.

Opis przepisu:

Ogórki konserwowe z miodem to przepis dla tych, którzy przepadają za przetworami domowej roboty. Lekko słodkawe i lekko pikantne ogórki konserwowe z miodem sprawdzą się jako przekąska lub jako składnik pysznych warzywnych sałatek. Idealne na jesienno-zimowy sezon.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?