Mortadela smażona w panierce

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Oczekiwanie 6 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mortadelę (może być taka z warzywami) pokroić w grubsze plastry (wcześniej pozbawić ją osłonki foliowej - jeśli posiada).
  2. Jajko umyć, wbić do miseczki, rozkłócić. Dodać do smaku pieprz i ziarenka smaku, wymieszać.
  3. Plastry mortadeli panierować w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
  5. Podawać na gorąco z ziemniaczkami lub na zimno do chlebka.

Opis przepisu:

Mortadela smażona w panierce to sposób na szybki obiad! Jeśli więc chciałabyś stworzyć smaczny posiłek, ale nie masz zbyt wiele czasu - wypróbuj nasz przepis na mortadelę smażoną w panierce!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?