Sałatka pekińska ze słonecznikiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Porcje 8

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Sos czosnkowy

Przygotowanie:

  1. Słonecznik uprażyć na patelni (na wolnym ogniu, aby nabrał ładnego złotego koloru i był chrupiący). Ja dodaję do prażenia odrobinę soli, dzięki czemu słonecznik jest smaczniejszy
  2. Kapustę poszatkować, dodać kukurydzę i starty na dużych oczkach ser.
  3. Przygotuj sos czosnkowy: czosnek dokładnie rozetrzyj ze szczyptą soli. Wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw solą.
  4. Składniki sałatki wymieszać z sosem, podawać najlepiej od razu.

Opis przepisu:

Przepyszna sałatka, która może pełnić funkcję samodzielnego dania. Wspaniałą kompozycję kapusty, słonecznika, żółtego sera i kukurydzy idealnie łączy Majonez Dekoracyjny WINIARY. Aromatyczny zapach sałatki pekińskiej ze słonecznikiem to smakowita propozycja na każdy dzień!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?