1

2

Przepisy

3 bit na biszkopcie

4/5 4 4 5 1

przygotowanie: 50 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 10 porcji

słodziutkie i smaczne ciasto

składniki:

Liczba porcji:

Masa kremowa:

Krem śmietanowy:

Dodatkowo

Przygotowanie:

  1. Upiec biszkopt ciemny i ostudzić. Wyłożyć krem krówkowy i rozsmarować. Następnie ułożyć herbatniki i na chwilkę odstawić. Budyń zagotować na mleku i ostudzić. Masło dokładnie zmiksować z cukrem pudrem na puch.
  2. Dodawać po jednej łyżce budyniu ciągle miksując. Na herbatniki rozsmarować masę kremową i ponownie ułożyć herbatniki.
  3. Śmietany 30% ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem na puch. Krem śmietanowy wyłożyć szprycą cukierniczą lub rozsmarować.
  4. Czekoladę starkować i posypać na wierzch ciasta. Wstawić do lodówki do schodzenia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: