Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Oczekiwanie 4 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać. Odstawić na 3 godziny.
  2. Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
  3. Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny.
  5. Podawać z musztardą.

Opis przepisu:

Nie potrzebujesz idealnej pogody, by przyrządzić szaszłyki z mięsem – upiecz je w piekarniku! Na patyczki możesz nabić to, co lubisz najbardziej – my proponujemy wędzony boczek, szynkę, cebulę i paprykę. Aromatyczne szaszłyki z piekarnika z boczkiem zajadaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżym, chrupiącym pieczywem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?