Zupa z soczewicy z makaronem

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Soczewicę gotujemy 15 minut w lekko osolonej wodzie z jedną obraną cebulą, liściem laurowym oraz pokrojonym drobno selerem naciowym.
  2. Drugą cebulę obieramy i drobniutko siekamy, podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy około 10 minut.
  3. Dodajemy puszkę krojonych pomidorów wraz z zalewą i  dalej smażymy około 10 minut.
  4. Soczewicę odsączamy i dodajemy do pomidorów. Wlewamy około 3 szklanek wody. Doprawiamy pieprzem cayenne oraz solą i czarnym pieprzem.
  5. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy do zupy. Pęczek posiekanej natki pietruszki oraz odrobinę kwasku cytrynowego dodajemy do smaku. Podajemy z mozzarellą pokrojona w kostkę.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?