Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 45 min.

  • Porcje 4

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolę umyć, zalać wodą, odstawić na noc.
  2. Na drugi dzień żeberka umyć, zalać wodą, zagotować. Zdjąć szumowiny, dodać moczoną przez całą noc fasolkę. Dodać 2 ziela angielskie i 2 liście laurowe oraz kostki rosołowe. Gotować do miękkości fasolki.
  3. Ziemniaki, marchew, pietruszkę oraz seler obrać, umyć. Marchew, seler, i pietruszkę zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
  4. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystko dodać do gotującej się zupy.
  5. Gotować wspólnie ok. 15 minut. Na koniec doprawić ziarenkami smaku i pieprzem.

Opis przepisu:

Zupa z czerwonej fasoli na żeberkach to zupa przygotowana według sprawdzonego, tradycyjnego przepisu. Zupa nabiera mocnego aromatu dzięki temu, że jest gotowana na żeberkach. Dodatek warzyw oraz Rosołu drobiowego WINIARY sprawi, że danie nabierze pełniejszego smaku. Wypróbuj pyszny, tradycyjny przepis!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?