1

2

Przepisy

Pasta chrzanowa

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 6 porcji

Smaczna pasta zarówno na kanapkę jak i do mięs.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Następnie obieramy je z łupek, płuczemy. Kiedy jajka są gotowe ścieramy je na tarce na średnich oczkach.
  2. Ogórki również ścieramy na tarce, na tych samych oczkach co jajka. Odlewamy zalewę z która z nich wyszła. Następnie wyciskamy je tak by pozbyć się reszty zalewy.
  3. Chrzan tarty mieszamy w miseczce wraz z tartym jajkiem i ogórkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można do pasty dodać natkę pietruszki. Smacznego :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: