Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pasta chrzanowa

pasta.jpg
  • pasta.jpg
  • ogórki.jpg
  • pasta.jpg
  • ogórki.jpg
  • czas Łączny czas: 30 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smaczna pasta zarówno na kanapkę jak i do mięs.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Następnie obieramy je z łupek, płuczemy. Kiedy jajka są gotowe ścieramy je na tarce na średnich oczkach.
  2. Ogórki również ścieramy na tarce, na tych samych oczkach co jajka. Odlewamy zalewę z która z nich wyszła. Następnie wyciskamy je tak by pozbyć się reszty zalewy.
  3. Chrzan tarty mieszamy w miseczce wraz z tartym jajkiem i ogórkami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można do pasty dodać natkę pietruszki. Smacznego :)
Kalorie: - kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pasta chrzanowa

Wydrukuj przepis

Pasta chrzanowa

Zgłoś przepis do moderacji