Pasta jajeczna z porem i żółtym serem

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 10 min.

  • Porcje 10

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i przekładamy do miski. Miażdżymy tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem.
  2. Pora myjemy i kroimy drobno razem z zieloną częścią, bez liści. Żółty ser trzemy na drobnej tarce. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  3. Dodajemy 2 łyżki majonezu. Ponownie mieszamy do połączenia się składników. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny aby pasta nabrała smaku.

Opis przepisu:

Jeśli lubisz zjeść na śniadanie jajka pod każdą postacią, sprawdź przepis na smakowitą pastę jajeczną z porem i żółtym serem! Jajka w tym wydaniu będą mocno aromatyczne dzięki dodatkom żółtego sera i pora. Majonez Dekoracyjny WINIARY pomoże połączyć wszystkie składniki w jednolitą konsystencję.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?