Pasta jajeczna z chrzanem

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 12

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Przekładamy do miski.
  2. Myjemy szczypiorek i drobno go siekamy. Dodajemy szczypior do jajek razem z chrzanem i majonezem.
  3. Miażdżymy jajka tłuczkiem do ziemniaków do uzyskania pasty. Na koniec doprawiamy według własnego smaku solą i pieprzem.
  4. Można dać mniej chrzanu albo więcej, to zależy od jego ostrości oraz od tego jak ostrą pastę chcemy uzyskać.

Opis przepisu:

Pasta w sam raz na dodatek do kanapek. Klasyczna pasta wzbogacona o chrzan, który nadaje jej nieco pikantnego posmaku. Majonez dekoracyjny WINIARY ustanowi ostateczną konsystencję pasty i sprawi, że nabierze ona delikatności. Do tego szczypiorek, który zrównoważy smak i gotowe! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?