Sandacz pieczony z pieczarkami

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sandacza umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą oraz przyprawą ziarenka smaku i pieprzem. Pieczarki obrać i posiekać. Część ułożyć na folii aluminiowej, oprószyć przyprawami, przykryć rybą.
  2. Wierzch ryby przykryć resztą pieczarek oraz plastrami cebuli i ponownie oprószyć przyprawami.
  3. Szczelnie zawinąć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec przez około godzinę.
  4. Na 15-20 minut przed końcem pieczenia rozciąć folię, aby ryba się zrumieniła.
  5. Po upieczeniu niezwłocznie podawać.

Opis przepisu:

Niskokaloryczny, upieczony w folii sandacz zaspokoi apetyt nawet największego smakosza ryb. Wykonaj łatwe i szybkie danie na obiad. Sandacza natrzyj oliwą, ziarenkami smaku WINIARY i pieprzem. Obierz i pokrój w plastry pieczarki. Rybę przełóż na folię aluminiową i przykryj ją pieczarkami, plasterkami cebulki i oprósz lekko przyprawami. Zawiń szczelnie folię i wstaw do rozgrzanego piekarnika. Gdy sandacz pieczony z pieczarkami będzie gotowy, podaj go z ziemniaczkami oprószonymi drobno pokrojonym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?