1

2

Przepisy

matiasy w oleju

5/5

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 8 porcji

przystawka do kieliszka świetna :)

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. na początku matiasy musimy trochę namoczyć we wodzie około 10 minut.
  2. teraz mozna obrać cebulę i pokroić w piórka
  3. wrzucamy ja do garnka z zielem
  4. teraz liście laurowe.
  5. dodajemy wodę.
  6. teraz ocet.
  7. musimy to zagotować
  8. wyłączamy i studzimy, a teraz odcedzamy matiasy.
  9. kroimy w paseczki
  10. tak robimy ze wszystkimi płatami.
  11. cebulę musimy odcedzić na sicie.
  12. teraz układamy warstwowo w misce lu we wiaderku od płatów. Najpierw płaty pokrojone.
  13. na to cebula.
  14. zrobiłem taką czynność jeszcze dwa razy, teraz zalewamy to olejem i doprawiamy odrobinę pieprzem.
  15. mieszamy i odstawiamy trochę do lodówki lub konsumujemy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: