Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

matiasy w oleju

Zdjęcie0838.jpg
  • Zdjęcie0838.jpg
  • Zdjęcie0786.jpg
  • Zdjęcie0785.jpg
  • Zdjęcie0787.jpg
  • Zdjęcie0788.jpg
  • Zdjęcie0792.jpg
  • Zdjęcie0795.jpg
  • Zdjęcie0796.jpg
  • Zdjęcie0797.jpg
  • Zdjęcie0798.jpg
  • Zdjęcie0800.jpg
  • Zdjęcie0802.jpg
  • Zdjęcie0803.jpg
  • na początku matiasy musimy trochę namoczyć we wodzie około 10 minut.
  • teraz mozna obrać cebulę i pokroić w piórka
  • wrzucamy ja do garnka z zielem
  • teraz liście laurowe.
  • musimy to zagotować
  • wyłączamy i studzimy, a teraz odcedzamy matiasy.
  • kroimy w paseczki
  • tak robimy ze wszystkimi płatami.
  • cebulę musimy odcedzić na sicie.
  • na to cebula.
  • zrobiłem taką czynność jeszcze dwa razy, teraz zalewamy to olejem i doprawiamy odrobinę pieprzem.
  • mieszamy i odstawiamy trochę do lodówki lub konsumujemy.
  • Zdjęcie0838.jpg
  • Zdjęcie0786.jpg
  • Zdjęcie0785.jpg
  • Zdjęcie0787.jpg
  • Zdjęcie0788.jpg
  • Zdjęcie0792.jpg
  • Zdjęcie0795.jpg
  • Zdjęcie0796.jpg
  • Zdjęcie0797.jpg
  • Zdjęcie0798.jpg
  • Zdjęcie0800.jpg
  • Zdjęcie0802.jpg
  • Zdjęcie0803.jpg
  • na początku matiasy musimy trochę namoczyć we wodzie około 10 minut.
  • teraz mozna obrać cebulę i pokroić w piórka
  • wrzucamy ja do garnka z zielem
  • teraz liście laurowe.
  • musimy to zagotować
  • wyłączamy i studzimy, a teraz odcedzamy matiasy.
  • kroimy w paseczki
  • tak robimy ze wszystkimi płatami.
  • cebulę musimy odcedzić na sicie.
  • na to cebula.
  • zrobiłem taką czynność jeszcze dwa razy, teraz zalewamy to olejem i doprawiamy odrobinę pieprzem.
  • mieszamy i odstawiamy trochę do lodówki lub konsumujemy.
  • czas Łączny czas: 40 min (Przygotowanie: 20 min Oczekiwanie 20 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

przystawka do kieliszka świetna :)

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. na początku matiasy musimy trochę namoczyć we wodzie około 10 minut.
  2. teraz mozna obrać cebulę i pokroić w piórka
  3. wrzucamy ja do garnka z zielem
  4. teraz liście laurowe.
  5. dodajemy wodę.
  6. teraz ocet.
  7. musimy to zagotować
  8. wyłączamy i studzimy, a teraz odcedzamy matiasy.
  9. kroimy w paseczki
  10. tak robimy ze wszystkimi płatami.
  11. cebulę musimy odcedzić na sicie.
  12. teraz układamy warstwowo w misce lu we wiaderku od płatów. Najpierw płaty pokrojone.
  13. na to cebula.
  14. zrobiłem taką czynność jeszcze dwa razy, teraz zalewamy to olejem i doprawiamy odrobinę pieprzem.
  15. mieszamy i odstawiamy trochę do lodówki lub konsumujemy.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • płaty śledziowe matiasy (6 sztuk)
  • cebula (4 sztuki)
  • ocet (100 ml)
  • woda (200 ml)
  • ziele angielskie (8 kulek)
  • liść laurowy (8 liści)
  • olej (100 ml)
  • pieprz (do smaku)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

matiasy w oleju
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

matiasy w oleju

Wydrukuj przepis

matiasy w oleju

Zgłoś przepis do moderacji