Golonka z kapustą z torebki

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 2 godz. 25 min.

  • Porcje 4

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Dodajemy ziele angielskie oraz liść laury i wrzucamy golonkę. Gotujemy na dużym ogniu około 45 minut.
  2. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Łączymy ją z kapustą kiszoną odrobiną cukru i mieszamy.
  3. Podgotowane golonki nacieramy przyprawą do golonki z kapustą i wraz z kapustą kiszoną wkładamy do rękawa.
  4. Wlewamy jeszcze około 150 ml wywaru z golonki i zapinamy rękaw. Pieczemy około 80-100 minut w temperaturze 200°C. Pod koniec pieczenia rękaw możemy rozciąć, aby golonka ładnie się przypiekła.

Opis przepisu:

Dla wielbicieli tradycyjnych, mięsnych potraw mamy przepis na golonkę z kapustą z torebki, której przygotowanie wcale nie jest takie trudne. Owszem, sam czas pieczenia jest dosyć długi, ale w czasie pieczenia mięsa możesz przygotować ziemniaki i surówkę do pełnego drugiego dania. Mięso pieczone w rękawie zyskuje na smaku, gdyż wszystkie aromaty dokładnie się w nim przenikają. Zatem dodanie do golonki z kapustą POMYSŁU NA… soczystą golonkę w kapuście WINIARY jest świetnym rozwiązaniem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?