Leczo z parówką, ogórkiem i papryką

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 3

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania leczo. Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Ogórka obieramy i kroimy w plasterki. Pomidory natomiast na kawałki.
  2. Parówki obieramy i kroimy w plasterki. Podsmażamy lekko razem z posiekaną cebulą. Wrzucamy paprykę oraz ogórka. Dusimy około 20 minut. Następnie wrzucamy pomidory i dusimy jeszcze chwilę. Doprawiamy do smaku pieprzem oraz solą.

Opis przepisu:

Każdy entuzjasta tego węgierskiego dania, powinien spróbować wersji przedstawionej w naszym przepisie. Zawarty w nim ogórek, pomidor, a przede wszystkim parówki, otworzą przed Wami nowe oblicze leczo, które na pewno przypadnie Wam do gustu. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?