1

2

Przepisy

składniki:

Liczba porcji:

Biszkopt:

Masa cytrynowa:

Dodatkowo:

Przygotowanie:

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia.Wszystko delikatnie połączyć.Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok 30 minut w 180 stopniach.Po upieczeniu ostudzić.
  2. Masa cytrynowa: Cytrynę przeciąć na pół i wycisnąć sok.Do garnuszka wlać 1,5 szklanki wody ,cukier i sok z cytryny.Zagotować.Do 1 szklanki wody wsypać dwa budynie wymieszać.Gdy woda z cukrem i sokiem zagotuje się przelać rozrobiony budyń.Mieszać aż zgęstnieje.Ostudzić.
  3. Margarynę zmiksować z cukrem pudrem,dodając powoli ostudzoną masę cytrynową. Na biszkopt wyłożyć masę cytrynową a następnie ułożyć herbatniki.Wstawić do lodówki.
  4. Galaretkę rozrobić według przepisu na opakowaniu..Delicje pokroić na mniejsze części,Mandarynki obrać i pokroić na połówki.Ułożyć na herbatnikach.Przelać tężejącą galaretkę i ponownie wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: