Makaron po tajsku w gęstym sosie curry posmakuje wszystkim wielbicielom orientu! Żółty sos curry nadaje tej przekąsce wyrazistego i lekko pikantnego smaku. Przygotujesz go w kilka chwil i możesz rozkoszować się smaczną przerwą w ciągu dnia!
Makaron spaghetti 54,9% (semolina z pszenicy durum, jaja), skrobia ziemniaczana, śmietanka w proszku (z mleka), pełne mleko w proszku, suszone warzywa (cebula, pomidor, czosnek, marchew), cukier, aromaty (z pszenicą), sól, mieszanka rzypraw curry 2,0% (kurkuma, imbir, kozieradka, nasiona kolendry, pieprz biały, kmin rzymski, papryka chili, kardamon, kminek), ekstrakt drożdży, olej słonecznikowy, zioła, skrobia kukurydziana, kwas (kwas cytrynowy).
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu | w 1 porcji (ok. 239 g) | % RWS* w 1 porcji | |
---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 81 kcal | 194 kcal | 10 % |
Białko | 2.8 g | 6.7 g | 13 % |
Węglowodany | 13.9 g | 33.2 g | 13 % |
w tym cukier | 2.1 g | 5 g | 6 % |
Tłuszcze | 1.4 g | 3.4 g | 5 % |
w tym nasycone | 1 g | 2.3 g | 12 % |
Błonnik | 0.9 g | 2 g | - No Values |
Sól | 0.64 g | 1.5 g | 25 % |
Komentarze 1