Risotto grzybowo-parmezanowe ze specjalnym ryżem Carnaroli
Informacje o produkcie
Teraz dzięki nowemu Risotto od WINIARY możesz przygotować idealnie włoskie danie zaledwie w 30 minut!
Grzybowo-parmezanowe risotto WINIARY to starannie dobrana kompozycja łagodnych pieczarek, szlachetnych borowików, wyrazistego parmezanu, pełnych aromatu ziół i przypraw oraz specjalnego włoskiego ryżu Carnaroli . To wyjątkowe połączenie tworzy wyśmienite danie zamknięte w delikatnej kremowej konsystencji.
Lista składników
Ryż : ryż biały Carnaroli.
Może zawierać: gluten, seler .
Sos grzyby i parmezan : sól, suszone grzyby 18% (pieczarka, borowiki), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej słonecznikowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwatka w proszku (z mleka).
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę .
Więcej informacji
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 297 g) | % RWS w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 97 kcal | 288 kcal | 14 % |
Białko | 5.0 g | 15.0 g | 30 % |
Węglowodany | 13.7 g | 40.9 g | 16 % |
w tym cukier | 0.2 g | 0.7 g | 1 % |
Tłuszcze | 2.3 g | 6.7 g | 10 % |
w tym nasycone | 1.3 g | 4.9 g | 20 % |
Błonnik | 0.6 g | 1.8 g | - |
Sól | 0.47 g | 1.4 g | 23 % |
Komentarze 0