Teraz dzięki nowemu Risotto od WINIARY możesz przygotować idealnie włoskie danie zaledwie w 30 minut!
Grzybowo-parmezanowe risotto WINIARY to starannie dobrana kompozycja łagodnych pieczarek, szlachetnych borowików, wyrazistego parmezanu, pełnych aromatu ziół i przypraw oraz specjalnego włoskiego ryżu Carnaroli . To wyjątkowe połączenie tworzy wyśmienite danie zamknięte w delikatnej kremowej konsystencji.
Ryż : ryż biały Carnaroli.
Może zawierać: gluten, seler .
Sos grzyby i parmezan : sól, suszone grzyby 18% (pieczarka, borowiki), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej palmowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwatka w proszku (z mleka).
Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę .
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g | w 1 porcji (ok. 347 g) | % RWS w 1 porcji | w 100g produktu przed przyrządzeniem | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 88 kcal | 307 kcal | 15 % | 313 kcal |
Białko | 5.5 g | 19.1 g | 38 % | 14.1 g |
Węglowodany | 13.3 g | 46.1 g | 18 % | 42.5 g |
w tym cukier | 0.2 g | 0.8 g | 1 % | 5.2 g |
Tłuszcze | 1.3 g | 4.7 g | 7 % | 8.7 g |
w tym nasycone | 0.7 g | 2.5 g | 13 % | 5.4 g |
Błonnik | 0.6 g | 2.1 g | - | 4.3 g |
Sól | 0.45 g | 1.5 g | 26 % | 21.0 g |
Komentarze 3