Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na buraki
  • Promocja na ćwiartkę z kurczaka
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Risotto grzybowo-parmezanowe ze specjalnym ryżem Carnaroli

(2)
Adimo
Kup produkt
.

Informacje o produkcie

Teraz dzięki nowemu Risotto od WINIARY możesz przygotować idealnie włoskie danie zaledwie w 30 minut!

Grzybowo-parmezanowe risotto WINIARY to starannie dobrana kompozycja łagodnych pieczarek, szlachetnych borowików, wyrazistego parmezanu, pełnych aromatu ziół i przypraw oraz specjalnego włoskiego ryżu Carnaroli . To wyjątkowe połączenie tworzy wyśmienite danie zamknięte w delikatnej kremowej konsystencji.

 

.

Lista składników

Ryż : ryż biały Carnaroli.
Może zawierać: gluten, seler .

Sos grzyby i parmezan : sól, suszone grzyby 18% (pieczarka, borowiki), skrobia kukurydziana, śmietanka w proszku (z mleka), mąka pszenna, zagęszczony sok z pieczarki 7,9%, ser w proszku (z mleka) 4,6% (w tym parmezan 3,7%), suszony czosnek 3,2%, aromaty, liść pietruszki, olej palmowy, przyprawy (pieprz czarny, kurkuma, liść laurowy), ekstrakt drożdży, serwatka w proszku (z mleka).

Może zawierać: jaja, soję, seler, gorczycę .

Powiązane przepisy

Pokaż więcej przepisów

Arancini z grzybowego risotta

Arancini z grzybowego risotta

30 min Łatwy
Faszerowane pieczone pieczarki

Faszerowane pieczone pieczarki

52 min Łatwy
Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

Faszerowane pomidory z risotto grzybowym

45 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

Więcej informacji

.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g w 1 porcji (ok. 347 g) % RWS w 1 porcji w 100g produktu przed przyrządzeniem
Wartość energetyczna 88 kcal 307 kcal 15 % 313 kcal
Białko 5.5 g 19.1 g 38 % 14.1 g
Węglowodany 13.3 g 46.1 g 18 % 42.5 g
w tym cukier 0.2 g 0.8 g 1 % 5.2 g
Tłuszcze 1.3 g 4.7 g 7 % 8.7 g
w tym nasycone 0.7 g 2.5 g 13 % 5.4 g
Błonnik 0.6 g 2.1 g - 4.3 g
Sól 0.45 g 1.5 g 26 % 21.0 g

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu