WINIARY POMYSŁ NA... Makaron z sosem z zielonymi warzywami to prosty sposób na zbilansowany obiad z makaronem w wersji innej niż dotychczas. Kompozycja 9 różnych warzyw, w tym cukinii, szpinaku, brokułu, jarmużu i zielonego groszku w formie pysznego, gładkiego i kremowego sosu to znakomity sposób na przemycenie warzyw do menu Twojej rodziny. W składzie znajdziesz aż 60% suszonych warzyw!
suszone warzywa 60,2% (zielony groszek 13,8%, cukinia 11,4%, cebula, czosnek, ziemniak, szpinak 5,9%, por 2,8%, jarmuż
1,6%, brokuły 0,8%), skrobia grochowa, sól, skrobia ziemniaczana,
aromaty, cukier, przyprawy (gałka muszkatołowa, pieprz czarny),
oliwa z oliwek, skrobia kukurydziana, zagęszczony sok z cytryny,
barwnik (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin)
Może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę .
Średnia wartość odżywcza w 100 g | w 1 porcji (249 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 168 kcal | 415 kcal | 21 % | 317 kcal |
Białko | 9.2 g | 22.8 g | 46 % | 12.0 g |
Węglowodany | 24.0 g | 59.2 g | 23 % | 54.4 g |
w tym cukier | 0.9 g | 2.2 g | 2 % | 14.3 g |
Tłuszcze | 3.6 g | 9.0 g | 13 % | 3.3 g |
w tym nasycone | 1.4 g | 3.5 g | 13 % | 0.1 g |
Błonnik | 1.2 g | 3.0 g | - | 10.7 g |
Sól | 0.54 g | 1.3 g | 22 % | 10.4 g |
Komentarze 7