WINIARY POMYSŁ NA... Makaron z sosem z czerwonymi warzywami to prosty sposób na zbilansowany obiad z makaronem w wersji innej niż dotychczas. Kompozycja 6 różnych warzyw, w tym pomidorów, słodkiej papryki i dyni w formie pysznego, gładkiego i kremowego sosu to znakomity sposób na przemycenie warzyw do menu Twojej rodziny. W składzie znajdziesz aż 50% suszonych warzyw!
suszone warzywa 50,0% (pomidor 23,3%, czerwona
papryka 6,1%, cebula, dynia, czosnek, batat), cukier, skrobia
ziemniaczana, skrobia grochowa, sól, aromat, zagęszczone soki
(z buraka, z cytryny), skrobia kukurydziana, oliwa z oliwek,
pieprz czarny
Może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko, seler, gorczycę .
Średnia wartość odżywcza w 100 g | w 1 porcji(249 g) | % RWS* w 1 porcji | w 100 g proszku | |
---|---|---|---|---|
Wartość energetyczna | 150 kcal` | 374 kcal | 19 % | 319 kcal |
Białko | 8.8 g | 22 g | 44 % | 7.2 g |
Węglowodany | 24.5 g | 61 g | 23 % | 61.7 g |
w tym cukier | 1.8 g | 4.6 g | 5 % | 32.9 g |
Tłuszcze | 1.6 g | 4.0 g | 6 % | 2.7 g |
w tym nasycone | 0.2 g | 0.5 g | 3 % | 0.6 g |
Błonnik | 1.3 g | 3.1 g | - | 9.4 g |
Sól | 0.48 g | 1.2 g | 20 % | 7.92 g |
Komentarze 0