Bulion grzybowy z borowikami WINIARY
Informacje o produkcie
Jesień w każdą porę roku? Bulion z Grzybami leśnymi smakuje i pachnie suszonymi borowikami, podgrzybkami i pieczarkami, których aromat może dzięki temu towarzyszyć naszym daniom na co dzień, nie tylko w sezonie grzybowym. Ta propozycja szczególnie trafnie podkreśli smak zup i sosów grzybowych. Idealnie też pasuje do potraw z kapusty.
Lista składników
sól,
olej palmowy,
wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, 5-rybonukleotydy disodowe),
całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy,
aromaty (z pszenicą),
cukier,
skrobia ziemniaczana,
suszone warzywa 2,8% (cebula, czosnek),
suszony borowik 1,7%,
barwnik (karmel amoniakalny),
ekstrakt drożdży,
pieprz czarny,
regulator kwasowości (kwas cytrynowy),
fermentowane białko pszenne,
przeciwutleniacz (lecytyny)
Może zawierać: soję, mleko, seler .
Więcej informacji
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu | w 1 porcji (200 ml) | % RWS* w 1 porcji | |
Wartość energetyczna | 3 kcal | 7 kcal | 0 % |
Białko | 0.1 g | 0.2 g | 0 % |
Węglowodany | 0.2 g | 0.3 g | 0 % |
w tym cukier | 0.0 g | 0.1 g | 0 % |
Tłuszcze | 0.3 g | 0.5 g | 1 % |
w tym nasycone | 0.2 g | 0.4 g | 2 % |
Błonnik | 0.0 g | 0.0 g | - |
Sól | 0.45 g | 0.9 g | 15 % |
Komentarze 0