1

2

Przepisy

Galaretka agrestowy smak WINIARY

4/5

Kalorie 71 kcal / 1 porcję

Porcje 4

Informacja
o wartościach odżywczych

Wartości odżywcze produktu

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu
po przyrządzeniu w 100 g
w 1 porcji (ok. 144 g) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 50 kcal 71 kcal 4%
Białko 1,7 g 2,4 g 5%
Węglowodany 10,7 g 15,4 g 6%
w tym cukier 10,7 g 15,4 g 17%
Tłuszcze 0,0 g 0,0 g 0%
w tym nasycone 0,0 g 0,0 g 0%
Błonnik 0,0 g 0,0 g 0%
Sól 0,0 g 0,0 g 0%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Tagi: Desery, Galaretki


Galaretka WINIARY o smaku agrestowym pozwoli Ci przygotować pyszny deser dla całej rodziny zarówno na co dzień, jak i od święta, a przy tym nie zawiera sztucznych barwników. Idealnie smakuje z dodatkiem owoców, tak ważnych w prawidłowo zbilansowanej diecie. Już dziś zaskocz Twoich małych i dużych łasuchów wyjątkowym deserem.

Sposób przygotowania

  1. Galaretka agrestowy smak WINIARY

    Zagotuj 500 ml wody.

  2. Galaretka agrestowy smak WINIARY

    Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.

  3. Galaretka agrestowy smak WINIARY

    Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.

  4. Podczas upałów oraz aby otrzymać galaretkę w kostkach, należy do przygotowania użyć mniej wody (ok. 400 ml)

    Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: