Rosół z kury z makaronem Nasza Specjalność WINIARY

Oceń ten produkt!

5/5 5 43 5 1
  • Porcje 4

5/5 5 43 5 1
  • Porcje: 4

Rosół to podstawa niedzielnego obiadu. Nasza specjalność; Rosół z kury, to połączenie marchewki, cebuli, pietruszki, selera, pasternaka i makaronu. Zawiera wszystko to, co musi zagościć na Twoim stole w niedziele.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania wsyp do 1 l wrzącej wody.

  2. Gotuj na małym ogniu przez 7 minut, często mieszając.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 15 kcal 37 kcal 2%
Białko 0,5 g 1,3 g 3%
Węglowodany 2,8 g 7,0 g 3%
w tym cukier 0,6 g 1,5 g 2%
Tłuszcze 0,1 g 0,3 g 0%
w tym nasycone 0,1 g 0,3 g 2%
Błonnik 0,2 g 0,5 g -
Sól 0,8 g 1,9 g 32%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!