WINIARY POMYSŁ NA… soczyste żeberka z cebulą i pietruszką

Oceń ten produkt!

5/5 5 1 5 1
  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Porcje: 5

Sposób przygotowania

  1. Żeberka pokrój na porcje (ok. 5 cm, jedna lub dwie kostki).
  2. Podgrzej piekarnik do 200oC. Do woreczka z górnej części opakowania włóż żeberka i dodaj przyprawy z dolnej części opakowania. Woreczek zamknij załączoną zapinką w odległości 6-8 cm od górnej części worka.
  3. Delikatnie obracając woreczek, równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
  4. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz na niższym poziomie przez 60 minut.
  5. Po wyjęciu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego gorące powietrze.

suszone warzywa 42,1% (ziemniak, czerwona papryka, czosnek 4,9%, cebula 1,1%, pomidor), sól, skrobia kukurydziana, cukier, aromaty, ekstrakt drożdży, cukier karmelizowany, przyprawy 3,2% (imbir, kolendra, liść laurowy, papryka chili), zioła 2,6% (liść pietruszki, majeranek), kwas (kwas cytrynowy), fermentowane białko pszenne, olej słonecznikowy, aromat dymu wędzarniczego
Może zawierać jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

  • żeberka (1 kg)
Typowe
wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g W 1 porcji % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 241 kcal 495 kcal 25%
Białko 11,2 g 23,0 g 46%
Węglowodany 1,2 g 2,5 g 1%
w tym cukier 0,5 g 1,1 g 1%
Tłuszcze 21,2 g 43,6 g 62%
w tym nasycone 7,4 g 15,2 g 76%
Błonnik 0,2 g 0,5 g -
Sól 0,70 g 1,4 g 23%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!