Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY

Oceń ten produkt!

4/5 4 8 5 1
  • Porcje 2

4/5 4 8 5 1
  • Porcje: 2

Barszcz czerwony to zupa, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Podawany z aromatycznymi uszkami, stanowi pyszny początek wigilijnej kolacji. Esencjonalna zupa przygotowana jest na bazie buraków uprawianych w Polsce i ma głęboki, rubinowy odcień.

Sposób przygotowania

  1. Zawartość opakowania dokładnie rozprowadź w 500 ml zimnej wody.
  2. Postaw na ogniu i mieszaj od czasu do czasu do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmij z ognia.

cukier, zagęszczony sok z buraka 19,3%, skrobia kukurydziana, sól, tłuszcz drobiowy, aromaty (z pszenicą), kwas (kwas cytrynowy), ekstrakt drożdży, suszony czosnek, majeranek, przyprawy. Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę.

Typowe
wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 ml w 1 porcji (250 ml) % RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 23kcal 60kcal 3%
Białko 0,3g 0,7g 1%
Węglowodany 4,8g 12,8g 5%
w tym cukier 4,3g 11,6g 13%
Tłuszcze 0,2g 0,6g 1%
w tym nasycone 0,1g 0,2g 1%
Błonnik 0,2g 0,5g -
Sól 0,74g 2,0g 33%

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!